Archive for April 13th, 2018

April 13, 2018

Instagram Feed ala n1ngtyas

Saya sadar diri kalo sifat saya ini mudah banget terpengaruh, entah energi positif atau negatif. Ngga tau kenapa, kesannya kok kayak ga punya kepribadian gitu. Makanya, berdasarkan hasil analisa atas diri sendiri otomatis saya langsung menjauh kalo ada hal yang menurut saya bisa bawa dampak negatif, entah gampang marah, kesel, sedih atau apapun lah. Salah satunya ya dalam dunia blog dan media sosial.

Tiap mau klik ‘follow‘ blog, saya baca-baca dulu blog post-nya. Isinya kebanyakan positif atau sebaliknya. Makanya saya suka sama blog yang cerita tentang traveling, makanan, dan juga anak-anaknya soalnya biasanya si pemilik itu punya cara pandang positif. Gitu juga sama instagram, saya selektif banget. Begitu ada yang post konten yang saya ga suka, langsung unfollow.

Ini dia beberapa di antara akun yang memenuhi feed instagram saya.

 

Adventure in a Bus
Waktu kecil dulu saya suka berkhayal gimana rasanya tinggal di karavan. Dan ternyata beneran ada (banyak malah!) yang tinggal di dalam bus!

 

Bethany Hamilton
Peselancar dari Amerika ini harus kehilangan salah satu lengannya di tahun 2003. Pernah kebayang ga kondisi yang sebelumnya sempurna dengan dua kaki dan dua tangan trus mendadak harus hidup dengan satu lengan saja?

 

Babak Tafreshi
Fotografer Amerika keturunan Iran ini rajin memenuhi feed instagramnya dengan foto-foto luar biasa. Dia juga fotografer National Geographic, jadi ga heran lah ya dengan kualitas foto-fotonya.

View this post on Instagram

A frequent question I receive is if we can see the same view with our eyes? Swipe left for the answer. At dark we are almost color-blinded except for bright stars or anything with bright concentrated light that activates our cones, the photoreceptor cells in the retina. Under a natural moonless night sky you see much more, when your eyes are dark adapted, being outside of the room/car for several minutes and not looking at any bright white light (cellphone/streetlight). The Milky Way is spectacular visually, specially in the summer sky (or from the southern hemisphere). It’s a must to do experience for anyone who cares for the natural world. The Galaxy band shows a lot of details and dark clouds, similar to what you see in my images, but not the color. Also the camera’s long exposure records much more background stars that we can see, but still even visually you are able to see well over a thousand star in a dark sky. You find some of my images with lower contrast and colorless Milky Way which resembles what we can see. @twanight #twanight #milkyway #grandteton #astrophotography #longexposure #nightvision #stargazing @natgeo @natgeocreative @natgeotravel

A post shared by Babak Tafreshi (@babaktafreshi) on

 

Fox Fairy Twins
Bayi kembar cowok-cewek yang perjalanan hidupnya udah saya ikuti sejak mereka baru lahir sampe sekarang udah berumur hampir dua tahun. Oh I love their Instastory so much!!

 

Father of Daughters
Bapak EMPAT anak ini suka posting foto dengan caption yang bikin ketawa ngakak. Kelakuan dia dalam mengasuh empat putrinya selalu kocak, tapi dia juga tetap berhasil nge-date romantis sama istrinya. Salut deh.

View this post on Instagram

You know when you do something & your kids find it so snot bubblingly hilarious that, much like a court jester, you are forever requested to do it over & over & over again just to satisfy the powers that be? About a month ago, I made the mistake of making a den (essentially my legs propping up the duvet) for the Ottie & Delilah to drink their morning milk in. I then shut them in & ticked from the outside. Standard really. They loved it. They loved it so much that they now demand it every morning. The only problem I have with this is that I have now be clocked square in the balls on no less than 3 occasions by a twin who's adapted their bottle from a energy giving vessell of Morning sustainence into a weapon that renders men impotent. The results – a grown man wincing in the fetal position while 2 small girls look on, giggling like saddistic mainiacs while chinking milk bottles – they now think this is part of some kind of slapstick routine which im just thrilled about. What demeaning things are you subjected to in order to entertain little ones? #twins #morningfeed #duvetden #beatenbyababy #cheapbirthcontrol #squareinthenuts #parenting #fod #Fatherofdaughters #dadlife #instadad

A post shared by Simon, also known as FOD (@father_of_daughters) on

 

Kurang lebih itu deh feed yang saya lihat sehari-hari. Pokoknya kriterianya gampang: ga bikin emosi, fotonya bagus, atau caption-nya lucu.